fbpx

Innovaatiline Iva aitab põllumeestel PRIAga suhelda

(Foto: PRIA)

Sellest kevadest iseloomustab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) uut toetuste jagamise perioodi innovaatilisus ja laialdasem digitehnoloogiate kasutuselevõtt. Nutikas mobiilirakendus Iva lihtsustab PRIA ja põlluharijate omavahelist suhtlust ning hoiab kokku kõigi aega ja ressursse. Kirjutab Gerli Ramler.

PRIA peadirektor Jaan Kallas (Foto: PRIA)

Iva on toetav abivahend pinnaseirele, mille abil vaadeldakse, jälgitakse ja hinnatakse põllumajanduslikku tegevust toetust taotlenud põldudel. „Paljusid nõudeid saab nüüd jälgida satelliitandmete alusel ning kohapealseid kontrolle tehakse oluliselt vähem,” selgitab PRIA peadirektor Jaan Kallas. „Iga põllu kohta tehakse kindlaks, kas maakasutus vastab taotletule, kas põllul kasvab toetusõiguslik kultuur, kas põllul on tehtud õigeid tegevusi ning kas põllul esineb mittetoetusõiguslikke elemente nagu teed, hooned jms.”

Põldude kohta, millel on seire käigus leitud võimalik mittevastavus taotlusel esitatud andmetega,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt