fbpx

Tartu Motoshow 2023 esitles Eesti superautot Oldbac Kalana

Oldbac Kalana (Foto: Gerli Ramler)

Tartu Näituste messikeskuses toimus septembri teisel nädalavahetusel auto- ja tehnikamess Motoshow, kus uute sõiduautode ja tarbesõidukite ning muu moto- ja tarbetehnika kõrval esitleti kahte unikaalset masinat: sel kevadel ilmavalgust näinud Eesti superautot Oldbac Kalana ning ajaloolist, veel restaureerimata 1966. aastast pärit Porsche 911 Targa prototüüpi number 6. Tekst ja fotod Gerli Ramler.

Oldbac Kalana oli Tartu Motoshow 2023 menukas eksponaat (Foto: Gerli Ramler)

Kalana arendus võttis Eesti inseneridel ja disaineritel aega enam kui seitse aastat. Auto on juba purustanud Pininfarina tuuletunneli absoluutse surujõurekordi ja Pärnus Porsche ringil toimunud debüütvõistlusel püstitas Kalana uue, kehtiva rajarekordi. Masina eripära seisneb selles, et kuigi sõiduk suudab vabalthingava V8 mootori abil arendada kiirust kuni 340 km/h, on see tänu oma aerodünaamilisele surujõule ja vähem kui tonnisele tühimassile kurvis sama kiire kui superautode koorekiht sirgel lõigul. 

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt