fbpx

Vastupanu muudatustele

Igale muudatusele leidub alati vastupanu. Pole ilmselt muudatust, millega seda ei kaasneks. Miks see tekib ja kuidas vastupanuga tegeleda, kirjutab muudatuste juht Tiina Sakkos.

„Äkki ikkagi ei ole vaja nii palju sporti teha“, „See muutus tundub lihtsalt liiga raske“, „Mul polegi nende uute teadmistega midagi peale hakata“… Teame ju kõik, et ka isiklikus elus soovitud muudatuse tegemise eel ja ajal tuleb üles igasuguseid mõtteid, kahtlusi ja emotsioone, millest mõned räägivad meie soovile vastu. Oskame isegi enda algatatud muudatusi üpris hästi tühistada.

Kui muudatuse põhjustavad meist sõltumatud asjaolud, hakkab iga kriitiliselt mõtlev inimene kõigepealt vaagima, kuidas see mujalt tulev impulss olemasolevaga sobitub. Enamasti tulevad ka töö kontekstis muudatused just teiste soovina ning seetõttu võib muudatust juhtiv tiim juba enne alustamist sattuda küsimuste, kahtluste, kriitika ja emotsioonide laviini alla. Muudatust planeerides ja ette valmistades on mõistlik alati arvestada, et vastupanu on inimeste loomulik reaktsioon.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt