fbpx

Sunly avas Poolas 60 megavatise võimsusega päikesepargi

Sunly asutaja ja tegevjuht Priit Lepasepp (paremal) päikesepargi avamisel (Foto: Sunly)

Taastuvenergia tootja Sunly avas Krakowi lähedal 60 megavatise võimsusega Rzezawa päikesepargi, investeeringu suurus on 33 miljonit eurot. See on üks Poola suuremaid päikeseparke ja Sunly seni kõige suuremahulisem ettevõtmine riigis.

Augustis moodustas Rzezawa toodetud elektrienergia hinnanguliselt 43% Sunly kõigi Poola päikeseparkide kogutoodangust. Sunly’l on ambitsioonikad plaanid arendada Baltimaades ja Poolas taastuvenergiaprojekte enam kui 30 000 megavati ulatuses.

Sunly asutaja ja tegevjuht Priit Lepasepp selgitas, et Rzezawa on alles algus, mida Sunly kavatseb Poolas saavutada. „Me näeme Poolat väga atraktiivse turuna, millel on tulevikus suur kasvupotentsiaal. Koos kohaliku meeskonnaga, kes mõistab Poola turu eripärasid, saame lähiaastatel suurendada puhta energia tootmist piirkonnas,” ütles ta.

Rzezawa park paikneb 50 hektaril. Projektiga alustati 2021. aasta alguses ja park alustas täisvõimsusel tööd 2023. aasta suvel. Päikesepargi aasta keskmine energiatootlus on 65 000 MWh.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt