fbpx

„Suvi“ on saunamaja betoonisõpradele

(Foto: PR Betoon OÜ)

Paigalvalubetooni ettevõte PR Betoon OÜ sai valmis esimese monoliitbetoonist valatud saunamaja „Suvi“. Idee pärineb samas ettevõttes välja mõeldud ja teostatud originaalsetest betoonist bussipeatuste paviljonidest, kusjuures Laulasmaale tehtud paviljon sai otseselt saunamaja eeskujuks.

Betoonsauna korpuse, kandekonstruktsiooni moodustab 100-millimeetrine monoliitbetoonkoorik, mis on valatud väljastpoolt peensaetud lauaga raketise ning seestpoolt hööveldatud lauaga raketise vahele. Sauna tagakülg on puidust ning esikülg klaasist.

„Sellist üleni betoonist korpusega saunamaja pole me kuskil kohanud – ei Eestis ega laias maailmas,“ sõnas PR Betooni juhatuse esimees Peep Roosmann. „Täislahendusega ainulaadne, ühekordne käsitöötoode. Huvi on betooni eksponeerida.“  

Saun on täisvarustuses – seal on olemas vesi, dušš, kuumavee anum, elektriühendused koos elektrikilbiga, valgustus ning puuküttel ahi. Betoonsauna komplekti kuulub ka samas stiilis lahendatud puuriida-raam.

„Ei mädane, ei kõdune, sipelgad ei söö,“ iseloomustab betoonsauna idee autor ja teostaja Peep Roosmann. „Saun ise on äärmiselt vaikne,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt