fbpx

Roheliselt mõtlev Pakoo püüab kaotada ära pakendiprügi

Karl Erik Vanem on üks Pakoo asutajatest (Foto: Pakoo)

Ringpakendifirma Pakoo eesmärk on minimeerida ettevõtete pakendikulud ja kaotada ära pakendiprügi. Ühiskondlikult aidatakse vähendada keskkonna jalajälge kuni kümnekordselt. Praegu töötatakse veel täislahenduse kallal, kuid õige pea loodetakse tulla turule nii Eestis kui ka välismaal. Kirjutab Gerli Ramler.

Pakoo sai alguse praktilisest probleemist. Ettevõtte asutajad, sel ajal logistikasektoris töötanud Karl Erik Vanem ja Urmo Kiis, vaatasid kodus pärast ostufestivale suurt hulka äraviskamist vajavaid pakendeid ning hakkasid mõtlema, et kuidas saaks paremini. „Idee läks jooksma ning lõime esialgse pakendivisiooni koos disainistuudioga Upstairs OÜ. Pärast selle valmimist käisime ettevõtetel külas ning mõistsime, et vajadus meie toote järele on igati olemas. Öeldi, et pakkuge terviklahendus ja teeme ära!” meenutavad nad.

Upstairsi disainerid aitasid luua esmase visiooni ja pakendi ülesehituse. Pakoo pakend on disainitud e-kaubanduse toodetele,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt