fbpx

Canoni uus videokaamera püüab footoneid ja näeb pimeduses

Videokaamera MS-500 (Foto: Canon)

Canoni uus spetsiaalne videokaamera MS-500 kasutab ära juba aastakümneid tuntud tehnoloogiat, mis püüab footoneid ja loendab neid, et joonistada kujutis välja ülikehvades valgustingimustes ehk peaaegu pilkases pimeduses.

Canoni disainitud ja valmistatud üksiku footoni voo dioodi põhimõttel kaamerasensor väljastab värvilist Full HD kvaliteediga videomaterjali väga madala müratasemega. Seadet saab kasutada pikamaa-luureseadmetes või turva- ja jälgimisrakendustes.

Sensori tööpõhimõte on lihtne: see reageerib iga üksiku footoni peale ja kui footon tabab kaamerapikslit, väljastab viimane elektroni. Iga footoni tabamus registreeritakse ülitäpselt aega mõõtes.

Sarnaseid lahendusi on kasutatud ka erinevates militaarluure aparaatides ning mobiiltelefonides, kus on sensor ToF (Time of Flight). See sensor registreerib samuti ülitäpselt valguse jõudmise sensorile, kuid kasutusel on taolised kaamera lisad pigem vähese valgustusega pildi teravustamiseks.

3,2-megapikslise sensori valgustundlikkus on 0,001 luksi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt