fbpx

Võta jalad kõhu alt välja ja tunnusta inimesi

Meil on ikka keeruline teisi inimesi kiita-tunnustada. Loogika kõlab justkui nii, et kui kõik on hästi tehtud, pole seda vaja eraldi välja tuua. Küll aga kipuvad inimesed väga lahke käega kriitikat ja negatiivset tagasisidet jagama. Miks ikkagi inimesi tunnustada ja kuidas muuta see tiimis loomulikuks, kirjutab juhtimis-coach Marika Raiski.

Kui imelik see ka pole, tekitab kiitmine ja tunnustamine paljudes ebamugavust, vahel tundub see olevat ka lausa asjatu mee moka peale määrimine. Kriitikat tuuakse samas välja hea meelega. Sellel käitumisel on omad tagamaad, aga esmalt on vaja jõuda selle asjaolu teadvustamiseni, et me pole harjunud märkama, kui inimesed midagi hästi teevad.

Negatiivsus – meie mõttemaailma põhiolemus?

Kuidas me inimesena mõtleme ja toimime? Neuroteadus ütleb, et keskmine inimene mõtleb päevas ligi 50 000 mõtet, millest 40 000 on negatiivsed. Seega on koguni 80% meie igapäevastest mõtetest negatiivsed.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt