fbpx

Seened vallutavad maailma! Funki Foods toodab mükoproteiinist toitu

Fotod: Funki Foods OÜ

Seened on vallutanud maailma, kusjuures neid kasutatakse nii inim- kui ka loomatoiduks, ehitusmaterjalina ja isegi mööbli tegemisel. Ajujahi konkursiga tuntust kogunud Funki Foodsi eesmärk on täiendada meie toidulauda seentest tehtud põnevate, maitsvate ja tervislike alternatiividega. Kirjutab Gerli Ramler. 

„Inimesi on planeedile kiirelt juurde tulemas ja mida parem on elujärg, seda enam tarbitakse liha. Liha on meie toidulaual tähtsal kohal, sest annab energiat ning vajalikke toitaineid. Samas on aga lihatootmine suure keskkonnajäljega ning seetõttu on mõistlik leida alternatiive, kuidas meie toidulauda mitmekesistada liha ja erinevate ebatervislike toitude arvelt,” ütleb Funki Foods OÜ üks asutajatest, toiduteadlane dr Sirli Rosenvald

Ta nendib, et liigne keskkonna koormamine ja heade alternatiivide vähesus on see, mis pani Funki Foodsi asutajaid end liigutama. „Valgupuudusest me läänemaailmas küll üldjuhul rääkima ei pea,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt