fbpx

LNG kütust kasutavad laevad ei olegi nii kliimasõbralikud

Kruiisilaev MSC World Europa Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire’i sadamas (Foto: DAMIEN MEYER / AFP / Scanpix)

Organisatsioon Transport & Environment, mis võitleb transpordisüsteemi keskkonnasõbralikumaks muutmise eest, otsustas filmida suurt reisilaeva, et näha, kui palju see taevasse metaani paiskab. Teatavasti on metaan 80 korda võimsam kasvuhoonegaaside tekitaja kui süsinikdioksiid ning paraku on paljud LNG kütusega laevad suured metaanilekitajad.

(Foto: Transport & Environment)

„Kõik laevad, mis kasutavad LNG-ga sisepõlemismootorit, lasevad sõltuvalt mootoritüübist rohkem või vähem metaani õhku,“ kirjutatakse pressibriifingus. „See hõlmab ka viit Wärtsila neljataktilist 14V46DF mootorit, millega on varustatud kruiisilaev MSC World Europa. Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni IMO (International Maritime Organization) hinnangul laseb seda tüüpi neljataktiline madala rõhuga mootor õhku keskmiselt 3,5% tarbitavast metaanist.“

See tähendab, et väga tugevat kasvuhoonegaasi lekib laevadest arvestatavas koguses,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt