fbpx

Teet Kuusmik ja tema võimatuna tunduvad projektid

Ida-Viru Investeeringute Agentuuri (IVIA) juhti Teet Kuusmikku motiveerib võimalus ellu viia võimatuna tunduvaid projekte. Nii toob ta Ida-Virumaale sadu uusi töökohti ja kümneid uusi välisinvestoreid. Kirjutab Eva Pärtel.

Kümmekond aastat tagasi oli Ida-Virumaa silmitsi drastilise elanikkonna kahanemisega. Suurte tööstusettevõtete reorganiseerimise tõttu oli sealt lahkunud juba ligi 80 000 inimest. Kuusmik otsis probleemile lahendust Ettevõtluse Arengu Agentuuris, meelitades ettevõtjaid investeeringuid tegema. Ent ettevõtjate huvi katkes peaaegu alati ühe asja tõttu: valmis detailplaneeringu ja infrastruktuuriga kinnistuid ei olnud.

Kui 2007. aasta majandusbuum andis veel lootust, et asjad paranevad, siis aasta hiljem alanud majanduskriis tõmbas sellele kriipsu peale. Koos Vadim Orlovi (kes tegutseb samuti tänaseni IVIAs) ja Hardi Murulaga otsustati, et läheneda tuleb suuremalt. Soome head näited andsid idee luua sihtasutus koostöös avaliku sektoriga. Lähtepunktiks oli see, et Ida-Virumaal oleks koht, kus ettevõtja saaks hakata kiirelt tööstust rajama.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt