fbpx

TÜ Narva kolledži lõputöö: IMPULS-Stiftungi Tööstus 4.0-ks valmiduse mudel vs Eesti väikeettevõte

Eesti väikeettevõtjast mööblitootja on digitaliseerimise küpsusastmelt Saksamaa tootmisettevõtetega võrreldes heal tasemel, selgub Tartu Ülikooli Narva kolledžis hiljuti kaitstud lõputööst. Raul Sõmeri lõputööd „Eritellimusmööblit tootva ettevõtte Sisustuskoda OÜ Tööstus 4.0 kontseptsiooni rakendamine“ juhendas PhD Harald Kitzmann (Tartu Ülikooli Narva kolledži ettevõtluse nooremlektor).

Lõputöö eesmärk oli välja selgitada Sisustuskoda OÜ Tööstus 4.0 küpsusaste, et tuvastada tööstusrevolutsiooni arendamise kitsaskohad ning pakkuda välja lahendused, mis aitaks viia ettevõtte Tööstus 4.0 küpsusastme järgmisele tasemele. Töö oli aktuaalne, kuna senised Eesti mööblitööstuse sektoriuuringud keskenduvad peamiselt majandusnäitajatele ja valdkonna probleemidele ega käsitle detailselt ja juhtumipõhiselt mööbliettevõtete digitaliseerimisega seotud probleeme. 

Sõmer kasutas spetsiaalset mudelit, mille abil hindas mööblitootja digitaliseerituse küpsusastet ja jõudis järeldusele, et ettevõte on konkurentsivõimeline ja selle digitaliseeritus on võrreldes Saksamaa väiketootmisettevõtetega hea.

Kui tootmistööstuse esimest, teist ja kolmanda revolutsiooni iseloomustasid vastavalt mehhaniseerimine ehk aurujõu,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt