fbpx

Inimese kombel käituv tehisintellekt on lihtsalt vahva peotrikk

Tarmo Linnamägi on Elisa valdkonnajuht

Pole päeva, mil ChatGPT, Google Bard või mõni muu tehisintellektile najatuv imevigur pealkirjadesse ei jõuaks. Nutikad inimese moodi suhtlevad AI-lahendused või süsteemid, mis suudavad luua midagi lihtsalt mõistetavat (näiteks fotosid), on pannud paljud mõistma tehismõistuste potentsiaali. Ent kõik see silmaga nähtav on vaid jäämäe tipp – AI tegelik võimekus on tavakasutajale nähtamatult ammu tööle rakendatud paljude igapäevaselt kasutatavate digilahenduste kõhus.

Eri valdkondades on tehisintellekti kasutatud aastakümneid. Juba kümme aastat tagasi üritasid algelised masinõppelahendused vestlusaknas kliente teenindada, nüüd on loomulik suhtlus ja inimpärasus tekstipõhiste AI-lahenduste valguses taas päevakorda kerkinud. Inimeste matkimine ja assistendi mängimine on aga tehisintellekti peotrikk – selle reaalne väärtus seisneb suutlikkuses vaikselt taustal toimetades ära teha tuhandeid töötunde nõudvad tüütud tööd, õppides ise samal ajal, kuidas oma rolli veel kiiremini ja paremini täita.

Kuigi ChatGPT tundub uus ja äge, töötavad AI-tehnoloogial põhinevad lahendused tuhandetes ettevõtetes ja tuhandete ülesannete kallal.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt