fbpx

Aeglane tundub luksuslikum

Värskes Journal of Marketing Researchis tõdevad uurijad, et üldine arvamus toote luksuslikkuse kohta võib sõltuda ka sellest, millise tempoga on selle reklaam. Mitmes riigis ligi 30 000 katsealusega tehtud tosina katse tulemusena ilmnes, et nende hinnang ühe või teise asja luksuslikkuse kohta sõltus üsna suurel määral sellest, kas seda esitleti normaalsel kiirusel või aegluubis kulgevas reklaamklipis. Viimase puhul näisid inimestele tooted (nt šokolaad, vein, pesupulber) luksuslikumad ja kallimad. Edasise uurimise käigus tuli välja, et aeglasemalt kulgev pilt võimaldas inimestel rohkem süveneda toote üksikasjadesse ja luua nii enda jaoks kujutlus sellest kui millestki ihaldusväärsest. Eriliselt ilmekalt väljendus aegluubis esitluse efekt nende katsealuste puhul, kes väitsid end tavaelus eelistavat pigem luksuskaupa.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt