fbpx

Allveerobotid hakkavad jahtima meremiine

Foto: Oceanbotics

Kui tavaliselt on meremiinide otsimine ja kahjutuks tegemine mereväe üks ohtlikumatest ülesannetest, siis siin saavad appi tulla allveerobotid, mis tegutsevad kaugjuhtimisega ja suudavad ise lõhkeseadeldise kahjutuks teha.

Äsja väljakuulutatud allveerobot SRV-8 MDV ettevõttelt Oceanbotics sisaldab Viper MDS-nimelist süsteemi, mille on valmistanud Briti laevaehitusettevõte ECS Special Projects. See välitestid läbinud sõiduk tuvastab ja kõrvaldab plahvatusohtlikud miinid kiiresti ja tõhusalt, kasutades miiniohu kindlakstegemisel esmalt kujutiste sonarit. Miini lähedale jõudes kinnitab Viper MDS süsteem robotil laengu miini külge. 

Seejärel juhib operaator sõiduki miinist eemale, rakendades sütikut, mis jääb laenguga ühendatuks. Aktiveerides laengu, lastakse miin õhku ja ohtlikku olukorda ei satu personal ega allveerobot ise.

Allveerobot SRV-8 MDV on plaanis kasutusele võtta NATO varustuses ning on edasiarendus kaugjuhitavates miinijahtimissüsteemides. Uus tehnoloogia on vanemate lahendustega võrreldes väga lihtsasti kasutatav,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt