fbpx

Erik Puura – sillaehitaja teadlaste ja ettevõtjate vahele

Erik Puura (Foto: Ants Vill)

Tallinna Tehnikaülikooli ettevõtlusprorektor Erik Puura (59) on pärast enam kui 20 aasta pikkust karjääri Tartu Ülikoolis naasnud pealinna, lootes õhutada TalTechi teadlasi ja Eesti ettevõtjaid tegema senisest tihedamat koostööd. „See pole lühiajaline projekt, vaatame vähemalt kümneaastast perioodi,“ kinnitab  geoloogiharidusega Puura. Teadlast, üldse inimest, võiks tema sõnul motiveerida soov anda maailmale midagi head. Kirjutab kaasautor Ants Vill.

Tartu Ülikoolis tehnoloogiainstituuti juhtinud ja seejärel kümme aastat arendusprorektori ametit pidanud tehnikadoktor Puural on pikaajaline kogemus kõrgkoolis administratiivalal, nii arendusalal kui ettevõtlusega koostöö tegemise vallas. Vaheaastal, pärast mullu Tartu Ülikooli rektoraadist lahkumist, on ta aasta jagu tegelnud suurprojekti „Ida-Virumaale ladestatud tahkete tööstusjäätmete ringlussevõtt“ käivitamisega. Projekt hakkab süsteemselt toimetama põlevkivitööstuse poolt Ida-Virumaa keskkonda ladestatud jäätmemägede uuringutega ja selle tulemus huvitab paljusid ettevõtteid. Puura jätkab projektiga ka uue ameti kõrvalt umbes aasta, kuni selle meeskond on edukalt tööle hakanud.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt