fbpx

TalTechi vanemteadur Hella Riisalu plastjäätmetest: täna mure, homme kuld

Plastiõli tulebki! (Foto: Virumaa kolledži Põlevkivi Kompetentsikeskus)

Plastjäätmete kiirelt suurenevad kogused on üha paisuv probleem kogu maailma jaoks. Tallinna Tehnikaülikooli vanemteadur Hella Riisalu pakub lahenduse: kuni ei ole välja töötatud jäätmeplasti ümbertöötamise tõeliselt tõhusaid meetodeid, on mõttekas plastides sisalduvat süsinikku ladustada bioreaktorisse tulevikutehnoloogiaid ootama, samaaegselt biogaasi tootes. Küsimusi esitas ja vastused pani kirja Ants Vill. 

TalTechi Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskuse vanemteadur Riisalu pakkus väljapaistvalt uuendusliku idee välja konkursile Edukas Eesti* saadetud arvamusloos „Kuhu paigutada plastjäätmetes peituv liigne süsinik? Bioreaktorisse, nõudmiseni“. Artikkel äratas ligi saja töö hulgas tähelepanu, pälvides Eesti Gaasi eripreemia.  

Vanemteadur Hella Riisalu (Foto: erakogu)

Eesti Gaasi nõukogu esimees Ain Hanschmidt hindab kõrgelt Hella Riisalu panust mõtteviisi muutmisse. „Hella Riisalu kutsus oma arvamusloos üles plastjäätmeid bioreaktorisse ladustama, et tehnoloogiate tekkides ja arenedes nendega midagi targemat peale hakata,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt