fbpx

Töörahulolu ja majanduskeskkonna seostest

Kui ajast aega on räägitud töörahulolu seostest organisatsiooni sisemiste teguritega, nagu näiteks juhtimistava ja meeskonna sobivus, siis värskes Academy of Management Journalis väidavad uurijad, et majanduskeskkonnalgi on siin oma selge roll. Nii näitas 40 aastat kestnud uuring USA ja Suurbritannia organisatsioonides, mille käigus küsitleti kümneid tuhandeid töötajaid ja kõrvutati siis nende vastuseid ühel või teisel ajal valitsenud üldise majandusolukorraga. Tööga rahulolu oli kõrgem just majandusliku surutise ajal, kui töötuse näitajad olid kõrged. Ning töörahulolu kukkus koos töötusemäära langemisega, kui tekkis enam vabu töökohti. Mahuka andmestiku põhjal tuligi välja, et mida enam on töötajal võimalusi valida paremaid töötingimusi kuskil mujal, seda suurem on võimalus, et ta suhtub kriitiliselt oma praegusesse töökohta. Mida vähem aga sobivaid alternatiive tööturul on, seda enam leitakse positiivset olemasolevas töös.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt