fbpx

Silmast silma vestlused. Kas mõttetu ajakulu või suurepärane viis parimate tulemuste saavutamiseks?

Milleks silmast silma vestlusi teha ja kuidas neid üles ehitada, kirjutab juhtimis-coach Marika Raiski.

On juhte, kes ei pea selliseid vestlusi vajalikuks ja mõned töötajadki tõdevad, et need kohtumised on mõttetud ning ei loo lisaväärtust. Tegelikult sõltub aga kõik sellest, kuidas vestlust korraldada – selle kulg ja tulemused on ikkagi mõlema osapoole vastutus.

USAs, Kanadas, Inglismaal ja mitmes edumeelses Euroopa riigis on coach’ivat juhtimisstiili kasutatud juba kümneid aastaid. Tegu on töötajate võimestamisega, andes neile palju enam vabadust leida viis, kuidas jõuda tulemusteni. Ekslikult arvatakse, et see võiks tähendada juhi jaoks väiksemat töökoormust või mingitest teemadest kõrvale jäämist. Aga otse vastupidi: see tähendab talle kordades enam tööd ja tegelemist oma tiimiliikmetega. Liider loob tingimused, et iga tiimiliige saaks anda endast parima. Ühtlasi hoiab ta end kursis sellega, kuidas töötajatel läheb ning kas nad sammuvad õiges suunas.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt