fbpx

Kuhu saab Harjumaal karjääre rajada? Kas kohalike elanike arvamust ka arvestatakse?

Paekivi murdmine Väo karjääris (Foto: Toomas Huik/Postimees/Scanpix)

Riik koostab maakondadest esimesena Harjumaal planeeringut, et selgitada välja, kui palju on ehitusmaavarasid ning kus on riigimaadel pikemas perspektiivis võimalik karjääre laiendada ja ka uusi avada. Koostöös kohalike omavalitsustega läbi viidav maavarade teemaplaneering peab pärast laiemat arutelu valmima 2025. aastal. Kirjutab Ants Vill.

Harjumaal on plaanis ja osaliselt juba ka käsil Eesti suurimad arendused, eelkõige teedeehitused, aga ka hulga hoonete rajamisi. Nii on järgnevatel aastatel vaja suurtes mahtudes lubjakivi, ehitusliiva ning kruusa, samuti ka majapidamistele olulist turvast, kokku miljoneid ja miljoneid tonne. Seega on vaja teha tulevikuplaane, sest riigi jaoks on mitmete ehitusmaavarade kättesaadavus tagatud praeguste teadmiste ning plaanide järgi vaid 5–6 aastaks.

Alan Rood

Rahandusministeeriumi ruumilise planeerimise osakonna nõunik Alan Rood rääkis planeeringu algatamise põhjustest: „Meie (rahandusministeerium) oleme planeeringu koostamise korraldaja,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt