fbpx

Tehisintellekt vs inimene ehk kus toimetab AI ja kus inimene? Kas elukestev õpe?

Märkmeid veebiseminarilt „Tehisintellekt – tulevikutehnoloogia, mis kujundab maailma“ I osa

Tehisintellekt (ingl artificial intelligence, AI) aitab ja toetab, kuid inimene ei kao tema kõrvalt vähemalt tänase seisuga küll kuhugi. Milles ikkagi on kratt tubli ja kas teda peab pidevalt juurde õpetama?       

Olga Peresild (Essence Mediacom tegevjuht) kinnitab, et AI aitab vastu võtta ratsionaalseid otsuseid seal, kus andmed on emotsionaalsed. „Tehisintellekt aitab vabastada infotüki teatud emotsioonidest. Räägime, et turundus aitab edendada äri ja äri on pigem ratsionaalne tegevus, mitte puhtalt emotsioonide põhine.“

Suur tähtsus on ka andmete kvaliteedil. „Ükski mudel ei saa olla parem kui andmed, mida sa talle annad,“ rääkis Mailiis Ploomann (Elisa Eesti erakliendiüksuse juht, juhatuse liige). „Ei tohiks olla ootusi, et tehisintellekt tuleb ja teeb mu äri korda. Ta ei saa lahendada probleemi, mis ei ole lahendatav ja ei saa muuta su äri kasumlikuks,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt