fbpx

Tehisintellekt on hirmutav ja ohtlik ning võib ka kontrolli alt väljuda?

Märkmeid veebiseminarilt „Tehisintellekt – tulevikutehnoloogia, mis kujundab maailma“ II osa

Ulme- ja õudusfilmides nähtud kratid, kes hakkavad ööpimeduses ootamatult toimetama ja teevad sageli ka fataalsete tagajärgedeni viivaid tegusid, reaalsusega kokku ei lähe. Oma domeeni sees toimetav kitsas mudel toimetabki üksnes kitsastes piirides.

„Hirme tuleks maha võtta, sest tegelikult on tehisintellekt tööriist, mis tuleb meile appi ja jääb meie kontrolli alla,“ rääkis Siim Täkker (R8 Technologies). „Meil on tööstusrevolutsioon. Oleme praegu võib-olla tööstusrevolutsiooni laine alguses. See muutub meie igapäevaprotsessiks ja protsessides on tehisintellekt konkreetne tööriist, mis muudab meie elu mugavamaks ja lihtsamaks, kvaliteetsemaks, et me saaks oma aega panustada sellesse, mida meile meeldib teha.“

Mailiis Ploomann (Elisa Eesti) soovitas eristada laias laastus kahte asja. Neist üks ehk kitsas mudel (ingl narrow AI) on oma domeeni sees toimetav tehisintellekt,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt