fbpx

Martin Gauss: maailmas on lihtsamaid töid, aga mulle meeldivad väljakutsed

Martin Gauss

Martin Gaussi jaoks on 11 aasta pikkune teenistus airBalticus olnud kirju. Ta on toonud lennufirma pankrotist välja, juhtinud selle edukalt läbi kahest üleilmsest kriisist ning nüüd plaanib ta ettevõtte börsile viia. airBalticu presidendi ja tegevjuhi Martin Gaussiga vestles Kerttu Kongas.

Tund enne intervjuud naasis Martin Gauss Pariisist. Enne seda käis ta Budapestis ja vahetult enne Ungari reisi tutvustas Kanadas Läti lipuvärvides 40. Airbus A220-300 lennukit. Seda mudelit peetakse maailma kõige modernsemaks ja rohelisemaks ning paljuski on just see lennuk airBalticu praeguse edu taga. Ettevõte on ka pidevas innovatsioonivoos. Kõik Airbus A220-300 mudelid varustatakse peagi SpaceX Starlinki internetiühendusega – airBaltic on esimene Euroopas ja üks vähestest maailmas, kellel selline süsteem on. Gauss on aga ambitsioonikas, ideedest pakatav ning alati liikumises.

Kriis kriisis kinni

Praegu läheb ettevõttel väga hästi, majandusnäitajad on head ning tulevik tundub taas paljutõotav.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt