fbpx

Hajusmeeskondade töö ja usaldus

Juba on üsna tavapärane, et meeskonnaliikmed ei tee tööd ühe katuse all. Samas tekitab selline töökorraldus juhtidele ikka peavalu, näiteks mis puudutab töötulemuste kontrollimist. Värskes Journal of Organizational Behaviouris on kirjutatud andmete analüüsist, mis saadi enam kui 400 hajusmeeskonnalt. Mis selgus? Inimesed hindasid, et selline kontroll pärsib vastastikust usaldust juhi ja töötajate vahel, kusjuures mida noorem meeskond, seda enam nii arvati. Samas nendes meeskondades, kes olid juba pikka aega hajusalt tegutsenud, ei tajutud sellist negatiivset mõju. Nagu uurijad välja toovad, tasub hajusmeeskondade puhul juhil arvestada, et tegemist on üsna dünaamiliselt muutuva töökeskkonnaga (mis võib ka näiteks asuda töötaja kodus), ja seega tuleks ka juhtimises rakendada meetodeid, mis sobivad uue dünaamikaga.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt