fbpx

Roheturunduse ohud ja võimalused

Kuidas kommunikeerida oma keskkonnasõbralikke tegusid selliselt, et sõnum jõuaks tarbijateni ning see toetaks ettevõtte mainet ja kuvandit? Kirjutavad Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kommunikatsioonijuht Jaanika Niinepuu ja Palmipuu OÜ turundusjuht Eliko Kolbin.

Ilmselt pole ettevõtet, kes poleks tundnud survet olla keskkonnasõbralikum ning tundnud roheturunduse keerukust, kui sellele teele on juba asutud. Roheteemad ajavad tarbijatel harja punaseks. Kui näiteks toidukaupluste kett lubab värbamiskuulutuses ainult parimaid kolleege või närimiskumm reklaamis hingeõhku, millega võib külmutada aknaklaasi, siis reaalsuses oleme rahul ka siis, kui uues töökohas on kasvõi üks talutav kolleeg ning närimiskummi maitse ei kao ära esimese minutiga.

Pesupulber lubab televiisoris kaotada jäljetult muru-, vere- ja veiniplekid ning endiselt korjame pesumasinast välja plekilise pesu, mõeldes, et ju siis on süüdi päevinäinud masin või eriti kehv vesi. Me oleme leplikud. Mõtleme, et järgmine kord oleme targemad, teeme poes parema valiku. Kui aga näiteks energiaettevõte teatab,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt