fbpx

Professor Targo Kalamees: tulevane insener ei tohi häbeneda õppejõule rohkete küsimuste esitamist

Professor Targo Kalamees (Foto: Ants Vill)

Aasta ehitusinseneri 2022 professor Targo Kalamehe sõnul iseloomustab head inseneri oma valdkonna suurepärane tundmine, haritus ja soov end pidevalt täiendada. Tulevane insener peab aga õpingute ajal julgelt esitama õppejõududele küsimusi, sest hiljem on väga keeruline teadmistes olevaid lünki täita. Teadlase, õppejõu ja praktikuga vestles kaasautor Ants Vill.  

Eesti vajab arvukalt juurde ehitusinsenere ja ka ehitusvõimsusi, sest ligi kaks kolmandikku meie hoonetest vajab eelseisvail kümnendeil põhjalikku renoveerimist. Selle ala mahud kasvavad kuni viiekordseks, kinnitab ehitusfüüsika professor Kalamees (50), kes töötab Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuriinstituudi liginullenergiahoonete uurimisrühmas.

Kui suur väljakutse Eestile on Euroopa Liidu roheleppe ning Euroopa parlamendi äsjase otsuse – renoveerida kõik hooned aastaks 2030 energiamärgiseni E – elluviimised? Kas tähtajad ja kulutused on meile jõukohased ning suund õige?

Eesti hoonete rekonstrueerimise pikaajaline strateegia kohustab meid juba nagunii ette võtma suured renoveerimistööd.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt