fbpx

Millest koosneb meeskonnavaim

Küllap on igaüks kogenud, et igal meeskonnal on oma vaim. Ometi on seda raske sõnadega kirjeldada – me lihtsalt tunneme selle ära. Mõnes meeskonnas on see edasipüüdlik, teotahteline, lustlik. Mõnes kinni jäänud, muutustele vastu seisev, passiivne. Kirjutab coach ja mentor Ain Mihkelson.

Kuniks AI ja robotid ei ole kogu tööd üle võtnud, sõltuvad meeskonna tulemused ikkagi inimestest. Sellest, kuidas ja mille nimel nad koos töötavad ning mis neid motiveerib-innustab, nii individuaalselt kui ühiselt.

Kogemuse najal näen, et hästi toimivatel meeskondadel on asjad paigas vähemalt kolmel tasandil.

1. Olemasolu põhjus ja sügavam ühendus

Kõik meeskonnaliikmed mõistavad, miks ettevõte ja meeskond on loodud; mida on tuldud siia maailma looma ja jagama. Ärikeeles nimetatakse seda missiooniks, individuaalsel tasandil kutsumuseks. Simon Sinekit parafraseerides on see miks-küsimus. Milleks me siin oleme meeskonnana? Mis väärtust me loome klientidele,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt