fbpx

Elisa IT-juht: 3 suurimat viga küberturvalisuse tagaajamisel

Elisa IT-juht Villu Teearu (Foto: Elisa)

Viimasel ajal üha suurenenud küberrünnakute arv on aidanud kõikidel ettevõtetel mõista, et küberturvalisus on valdkond, millesse ei saa leebelt suhtuda. Elisa IT-juhi Villu Teearu kinnitusel võivad ettevõtted, kes ei ole varem turvateemadega sihikindlalt tegelenud, kaevuda pimesi uusi turvapraktikaid rakendades veelgi sügavamasse auku.

„Viimaste aastate jooksul on küberturvalisus pea kõikides organisatsioonides liikunud oluliste teemade edetabelis üksjagu ülespoole ning seda ka põhjusega – Elisa andmetel tõusis eraisikute pihta suunatud rünnakute hulk ainuüksi suve jooksul enam kui 1300%. Seetõttu on hakanud ka ettevõtted, kes varem teemale ei mõelnud, kehtestama turvareegleid, panema paika protsesse ning rakendama abinõusid, mis peaks ohte maandama,“ rääkis Teearu.

Tema sõnul on tervitatav, et ettevõtted soovivad oma andmeid, töötajaid ja kliente kaitsta, samas tuleb vältida läbimõtlematut tegutsemist. Kui elementaarsete asjadega on keeruline eksida, siis võttes kasutusele keerulisemaid ja põhjalikumaid turvapraktikaid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt