fbpx

Horvaatia elektriauto tahab saada kiireimaks maailmas

(Foto: Rimac Automobili)

Maailma üks kallimaid elektriautosid, Horvaatia autotööstuse au ja uhkus Rimac, püstitas möödunud aasta lõpus kiirusrekordi 412 km/h, olles tõenäoliselt maailma kiireim tootmisse jõudnud elektriauto. Rimac Nevera uus tippsaavutus järgneb sama auto sõltumatult kontrollitud eelmisele rekordile 2021. aastal, mis tegi sellest maailma kõige kiiremini kiirendava seeriaauto.

Rimaci meeskond otsis spetsiaalselt niisugust ringrada, mille sirged oleksid piisavalt pikad, et saavutada Nevera tippkiirus. Lõpuks valiti välja Saksamaal asuv Papenburgi rada, kus oli kaks sobivat nelja kilomeetri pikkust sirget. Nii suurt kiirust on võimalik saavutada väga vähestes kohtades ja USA-s näiteks tehakse kiiruskatseid soolajärvedel, kus on võimalik kihutada ka üle 400 km/h. Euroopas selliseid kohti aga eriti ei ole.

Nevera seadistati enne katseid tippkiiruse režiimile, luues selleks ka aerodünaamilise kere profiili, mis tasakaalustab tõmbe- ja survejõudu, et tagada nii suurel kiirusel stabiilsus. Rekordi püstitamine algas maanteesõiduks legaalsete Michelin Cup 2R rehvidega ja Michelini tehniku järelevalve all.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt