fbpx

Tehisintellekt viib toidupoes ostlemise uuele tasandile

Edward Erelt ja nutikäru (Foto: Justacart)

Eesti idufirma Justacart arendab tehisintellektiga varustatud ostukäru, mis tuvastab kaamera abil kärusse asetatavad tooted, võimaldades ostelda ostupuldiga triipkoodide piiksutamise ja kassajärjekorras seismiseta. „Klient peab tundma, et pood on tehtud tema jaoks,” ütlevad Justacarti idee autorid. Kirjutab Gerli Ramler.

Edward Erelt (paremal) ja Justacarti kaasasutaja, müügiga tegelev Alari Järvelaid (Foto: Justacart)

Nutikäru loomise idee tuli noormeestel poekülastusest, kui nad enne Hackathoni tehnoloogiavõistlusele minekut n-ö lahtiste silmadega ringi vaatasid ning mõtlesid, mis võiks meie elus olla paremini. „Olime varem teinud mitmeid arvutinägemisel põhinevaid lahendusi ja nutika poekäru abil klientide ning poepidajate igapäevase elu lihtsamaks muutmine tundus olevat hea mõte. Otsustasime hakatagi seda ideed arendama,” meenutab Edward Erelt, üks idufirma asutajatest. Lisaks temale on ettevõtte võtmetegijad müügiga tegelev Alari Järvelaid ning riistvaraarendaja Kristjan Kongas.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt