fbpx

Suurim küberoht: töötajad, kes ei julge libastumist tunnistada

Joosep Põllumäe on Elisa valdkonnajuht

Usalduslik suhe töötaja ja tööandja vahel on tähtis alati, aga eriti siis, kui jutt on küberturvalisusest. Töötaja, kes ei julge karistuse või pahameele hirmus küberprobleemi üles tunnistada, on iga organisatsiooni jaoks tunduvalt suurem riskifaktor kui ukselinki kolistav häkker.

Me oleme inimesed ja vigu juhtub. Midagi jäetakse natuke pilla-palla, õppetunnid ununevad, mõnikord klikitakse ekslikult vale asja peale, saadetakse kogemata partnerile vale ligipääs, avatakse veider fail jne. 99% juhtudest on need väiksed asjad, mille saab kiire reageerimisega ära lahendada. Ent kui need maha vaikida, kasvab probleem kiiresti päris suureks.

Küberturvalisuse tagamise üks eeldus on see, et ettevõttes on reaalne arusaam sellest, mis toimub ning kus on eksitud. Kuigi nutikad süsteemid katavad sellest osa, on niisama oluline see, et töötajad julgeks ja sooviks probleeme esile tuua, eriti kui asjale saadi kiirelt jälile. See eeldab aga usalduslikku suhet ning seda,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt