fbpx

Hääletut ei märgata, räuskajat ei kuulata

Välisministeeriumi kantsleri Jonatan Vseviovi hinnangul on Eesti saavutanud välispoliitikas edu seetõttu, et oleme hoidunud äärmustest, kuhu väikeriigil on alati risk langeda. Küsis Erik Samel.

19. jaanuaril kirjutasite Twitteris: “Täna oli väga produktiivne päev. Kõik. See on kogu sõnum. Kes teab, see teab. Teised saavad varsti teada.” Räägime 25. jaanuaril – kas täna võite juba öelda, mille kohta see käis?

Paljud asjad on teatavaks saanud, aga mitte veel kõik. Viimased päevad on meie jaoks välispoliitiliselt kaasa toonud väga palju positiivseid arenguid. Võin neid nimetada, seostamata küll ühtegi neist minu säutsuga. Kõigepealt mastaapsed täiendava relvaabi otsused Ramsteini kohtumiselt. Selle järelmina Saksamaa ja Ameerika Ühendriikide otsus tankide Leopard 2 ja Abrams annetamise kohta. See oli pikka aega relvaabi küsimuses tabu, mis on nüüd on murtud ja mis on meie jaoks suur võit, sest Eesti tegevus Ukraina toetamisel pole olnud üksnes suunatud sellele iseeneses,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt