fbpx

Autokraatlik juhtimine on surnud

21. sajandi juhtimisse on tulnud suur muutus – juhtidelt ei oodata enam autokraatlikku juhtimist. Seda, et ta ütleks töötajatele ette, mida teha, peaks töö üle järelevalvet või teeks nende eest üldse ise töö ära. Kirjutab juhtimis-coach Marika Raiski.

Tänapäeva juhtidelt oodatakse hoopis seda, et nad suudaksid tiimini tuua helikoptervaate: edasi anda olulised strateegilised suunad, hoida fookust, panna inimesed hästi koos töötama, neid toetada, aidata neil edu saavutada…

Muidugi saab tulemusi nii autokraatliku kui ka nüüdisaegse võimustava juhtimise toel. Aga viimasel on väga suur eelis, nimelt aitab see tagada, et inimesed püsivad ettevõttes tööl ning on vaimselt ja füüsiliselt terved. Ja veel boonuseid: nad on mitu korda enam motiveeritud oma tööülesandeid täitma, nad on loovamad ning valmis kriitilises olukorras ettevõtte vajadustele vastu tulema.

Vastavalt Fortune’i artiklile „100 parimat ettevõtet, kus töötada”, mis põhineb küsitlusel „Great Place to Work“,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt