fbpx

Tehnoloogiauudised: Sony elektriauto, vesinikuelektrilennuk ja satelliitsõnumite tugi Iridiumi kaudu

Elektriauto Afeela (Foto: Sony)

Sony tõi välja elektriauto, mis jõuab peagi poodidesse

Elektroonikatootjana tuntud Sony rääkis juba eelmisel aastal oma autost, kuid siis oli see vaid kontseptsioon: eksponeeriti, millised peaksid olema isejuhtiva auto meelelahutusseadmed ning erinevad andurid ja juhiabid.

Sony elektriauto Afeela (Foto: Sony)

Sel aastal on aga Sonyl valmis juba konkreetsem plaan. Auto kere ehitab küll Honda, kuid sisu ja tarkvara on Sony loodud. Masina nimeks saab Afeela.

Sony ja Honda ühisettevõtmine SHM avalikustas jaanuari alguses tehnoloogiamessil CES prototüübi, mille põhjal töötatakse välja tootmismudel ning eeltellimuste vastuvõtmist alustatakse juba 2025. aasta esimesel poolel. Müük algab 2025. aasta lõpus ning tarnimine kevadel 2026. Esialgu saab seda autot endale soetada vaid Põhja-Ameerikas.

Tegemist on elektriautoga, mis näeb efektne välja, sellel on kogu armnatuurlauda kattev pikk vedelkristallekraan ning juhi ja kaasreisijate jaoks kuvatakse seal sisu Sony väljatöötatud meediakeskuse abil.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt