fbpx

Amazon ei jäta jonni: uus kullerdroon tõusis lendu

Amazoni kullerdroon (Foto: tootja)

Vaatamata sellele, et Amazon koondas hiljuti oma drooniüksusest suure hulga töötajaid, areneb kullerdrooni projekt edasi ja valmis on saanud järgmise põlvkonna vaikne ning ilmakindel lennumasin.

Amazoni juht Jeff Bezos rääkis drooniplaanidest täpselt kümme aastat tagasi, 2013. aastal. Siis lubas ta, et õhu kaudu saab varsti oma kauba kätte mitte rohkem kui kolmekümne minutiga. Paraku siis veel ei teatud, milliste raskustega tuleb kokku puutuda: lennumasinad pole eriti ilmakindlad, keeruline on leida kauba saajat kuskilt tagaaiast, ka tuleb õhus olevatest takistustest (traadid, postid ja muu) edukalt mööda manööverdada ning mis kõige keerulisem – droon ei tohi madalal inimeste kohal lennates liiga palju põriseda.

Nüüd on Amazon valmis saanud sellise lennumasina, mis enamiku neist vigadest kõrvaldab. See ei sarnanegi enam klassikalise drooniga, vaid on pigem lennuki ja kopteri hübriid. Selline ehitus lubab vertikaalselt õhku tõusta ja siis suurel kiirusel,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt