fbpx

Aasta insener 2022 Viljo Allik – tõeliselt kosmiline mees

Aasta insener 2022 Viljo Allik Tõravere maajaamas, kust toimub raadioside satelliitidega (Foto: Karin Pai)

Eesti Inseneride Liidult (EIL) aasta insener 2022 tiitli pälvinud Viljo Alliku sõnul arenevad maailmas kõige kiiremini just insenerierialad. Eesti vajab väga oma insenere, oluline on hoida masstootmine ja tehnoloogia arendused kodumaal ning mitte lasta neil n-ö liikuda Aasiasse. Raadioinseneriks õppinud ja praegu Tartu Ülikooli Tartu observatooriumi juhtivinsenerina töötav raadioamatöör Allik (60) on osalenud edukalt nii mobiilside tehnoloogiate, maapealse raadioside ja – eriti viimastel aastatel – kosmoseside ja kosmosetehnoloogiate arendamisel. Kirjutab Ants Vill.

„Tunnustan Eesti Inseneride Liidu juhatuse liikmena insener Viljo Alliku saavutusi Eesti kosmoseriigi tutvustaja ja saadikuna,“ ütles EIL-i asepresident Enn Kerner. „Meil on vähe insenere, kelle saavutusi on tunnustanud Euroopa Kosmoseagentuur ning sellest lähtuvalt on insener Viljo Allik õige valik Eesti Inseneride Liidu aasta inseneri tiitlile.”

Pika staažiga (lõpetas tehnikaülikooli 1986) Allik pälvis erilise tähelepanu oma viimase aja töödega Tartu Ülikooli Tartu observatooriumis,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt