fbpx

Töö ja kodu ühildamise kaks palet

Viimatine Journal of Occupational and Organizational Psychology avaldab põneva kokkuvõtte uurimusest, mille käigus vaadeldi töö ja kodu ühildamise mõju sellele, kuidas töötajad tunnetavad siis võimalusi olla töiselt edukas. Nagu uurijad ligi 400 vaatlusaluse analüüsi tulemusena kirjutavad, mõjus töö ja kodu ühildamine nende töisele tulemuslikkusele hästi, kuid seda vaid teatud piirini. Nagu paljud meist ka koroona ajal tõdesid, olid need, kes suutsid töö kohandada nii, et seda sai kodus teha, enam kurnatud kui need, kelle jaoks kodu ei kujunenud töökohaks. Kõrgenenud kurnatuse näitajatega töötajate arvamus enda ja oma tegevuse edukusest langes väsimuse tõttu märkimisväärselt ning tõi mõnel juhul kaasa ka tegelike töötulemuste languse. Uuringu kokkuvõtteks kirjutatakse, et inimesed tahavad olla oma töös edukad, kuid juhtidena peame hoolitsema selle eest, et töötajate esmapilgul efektiivne töö ja kodu ühildamine meie meeskondade pikemaajalist suutlikkust ei kahjustaks, tuues kaasa läbipõlemise ning töötulemuste halvenemise. Vahest tuleb lihtsalt tõmmata ka selge piir,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt