fbpx

Usalduse olulisusest ettevõtete ühinemisel

Võiks ju mõelda, et ettevõtete ühinemine ja ülevõtmine on puhas äriline toiming ning selle taga ei tasu liialt inimlikku psühholoogiat otsida. Aga on ka selge, et mõni ühinemine sujub osaliste jaoks palju valutumalt kui teine. Viimatises British Journal of Managementis uuritakse, miks see nii on. Nagu ilmneb, mängib näiteks osapoolte vastastikune usaldus liitumise protsessis üsna olulist rolli. Suure hulga liitumiste ja neis osalenud juhtide uuringu tulemusena jõutakse järeldusele, et selline usaldus on oluline eelkõige läbirääkimisse asumisel, et tekiks üldse võimalus tehingu üle arutleda. Samal ajal täheldati andmestikku vaadeldes, et tehingu õnnestumise taga oli pigem ülevõtja usalduslik suhtumine ülevõetava ettevõtte juhtidesse. Ehk siis see, kas ülevõetav ettevõtmine ning selle juhid tunduvad oma toimetustes siirad ja usaldusväärsed.  Kusjuures ülevõtja usaldus on seda olulisem, mida kõrgem on tehingu rahaline väärtus.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt