fbpx

Tipptasemel tootmisliin võimaldab autodesse raputada maailma parimat „haldjatolmu“

SMT-tootmisliin Stoneridge Electronics AS-i tehases Harjumaal (Foto: Stoneridge Electronics AS)

Elektroonikafirma Stoneridge Electronicsi Eesti tehas saab kogu kontserni kaasaegseima SMT-tootmisliini, investeeringu kogumaksumus on ligikaudu 5 miljonit eurot. Maailmaklassi kuuluvate tippseadmete kasutamine võimaldab jälgida kõige karmimaid elektroonikatööstusele esitatud nõudeid. Liin hakkab regulaarselt tööle aasta 2023 lõpus.

Harjumaal Tänassilmas asuva Stoneridge Electronics AS-i juht Ardo Asperk kinnitab, et kohapealse SMT-tootmisliini järele oli vajadus juba aastaid. Nüüd saab tehas nimetada end täisväärtuslikuks elektroonikaettevõtteks, sest kogu tootmistsükkel toimub kohapeal. „Tegemist on pindmontaaži liiniga, mis paigaldab trükkplaatidele elektroonikakomponente. Varem toimus see osa Stoneridge´i Rootsi tehases, kus vastav liin oli olemas. Nüüd saame pakkuda täislahendust,” räägib Asperk ja lisab, et trükkplaate kasutatakse lõppkoostus veoautode elektroonikas, näiteks juhikabiinides asuvates meediakeskustes.

SMT-tootmisliini soetamisega sai Stoneridge kasu mitmel moel. Esiteks võidetakse ajas, sest enam ei pea ootama Rootsi tehase järele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt