fbpx

Juhi nartsissism kui kahe teraga mõõk

Nagu kirjutab värske Journal of Product Innovation Management, tuginedes 68 uurimuse andmetele, on juhi puhul nartsissism kui selline palju mitmetahulisem teema, mis puudutab selle seost edu ja ebaeduga. Nimelt kinnitavad uuringud, et ka nartsissismil on oma soopõhised erisused. Tõdetakse, et nartsissistlike tunnustega meesjuhid on oma edevusest tulenevalt eelkõige edukad innovatsiooni juurutajad, samas kui nartsissismile kalduvad naisjuhid oskavad keerukatel aegadel meeskonda emalikult ühtsena hoida. Artiklis arutletakse pikalt selle üle, kas sellise juhi loodav lisandväärtus innovaatiliste ja toimekate meeskondade näol kaalub üles kõik selle, mida nartsissistlik käitumismudel (või ka juba nartsissistlik isiksushäire) kaasa toob. Kokkuvõttes öeldakse, et tegu on delikaatse kaheteralise mõõgaga, kus ühtset järeldust ei saa teha. Nii nagu nartsissistlik kalduvus võib lisada juhile häid omadusi, võib tema eneseimetlus saada ettevõtmisele ka hukatuslikuks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt