fbpx

II EESTI AUTOTÖÖSTUS: JÕUVANKRID, TANKID JA VORMELID

Üks esimesi autosid Rakveres S.C.A.R. (Societé de Construction Automobiles de Rheims) Rayet Liénart, 1910ndatel (Foto: Virumaa Muuseumid SA, RM F 749:25)

Omariikluse periood oli Eesti Vabariigi liikluses murranguline ja paljud senised stereotüübid muutusid jäädavalt. Varasemalt hirmu ja elevust külvanud mootorsõidukid tõrjusid paarikümne aasta jooksul linnasüdametest välja seal seni võidutsenud hobuvankrid. Maakohtades jäid iseliikurid arvukuselt veoloomadele endiselt alla, kuid nüüd ei tekitanud autod enam üllatust või paanikat, vaid kujunesid maantee- ja tänavapildi loomulikuks osaks. Kirjutab Eesti ajaloomuuseumi teadur-kuraator Anne Ruussaar

Tartu linna tööstuskooli autokursuse õpilased istuvad voorimehe troskas (dateering 1920-1930, Tartu Linnaajaloo Muuseumid / Tartu Linnamuuseum)

Transpordivõimaluste paranemine ja kasvavad kiirused muutsid oluliselt ka inimeste väljakujunenud harjumusi ning avardasid maailmapilti. Motoriseerimise ajastu algus oli siiski keeruline, sest laastavate sõja-aastate vältel oli kogu varasem masinapark sisuliselt hävitatud.  

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt