fbpx

TalTechi Ringmajanduse tuumiklabor alustab!

Professor Allan Niidu Ringmajanduse tuumiklabori avamisel (Foto: Raul Mee)

Tallinna Tehnikaülikool käivitas Ringmajanduse tuumiklabori, mis tõstab loodetavasti suhtluse suurettevõtetega uuele tasemele. Uhiuus virtuaalne koostööplatvorm hakkab pakkuma kõrgkooli kontakte ja kompetentse, et otsida koostöös teadlaste, organisatsioonide, ettevõtete ja idufirmadega jätkusuutlikke lahendusi energia- ja toormekriisile.

Tuumiklabori juht, TalTechi rakendusliku keemia professor Allan Niidu kinnitas, et vajadus ühtse kommunikatsiooni- ja koordineerimiskeskuse järele kujunes viimastel aastatel, kui ülikoolis tekkis üha enam ringmajandusega seotud projekte. „Idee tuli geoloogia instituudist, kus on koostöös EIT Raw Materials võrgustikuga valminud mitmeid ringmajanduse projekte. Mõistsime, et koostöös ja ühtses inforuumis saaks meie inimesed ringmajanduse arendamisel palju rohkem ära teha. Sarnaseid koostööplatvorme leidub ka mujal Euroopas, hiljuti saime tutvuda Rootsi Kuningliku Tehnikaülikooli juures asutatud ringmajanduse keskuse tööga. Seega oli ka meil viimane aeg tegutseda – kes teine peaks uut majandusmudelit ja säästlikumat tootmisviisi edendama,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt