fbpx

Purtse jõe valgala sai puhtaks, uus projekt on silmapiiril

Risu äravedu (Foto: envir)

Purtse jõe valgala Ida-Virumaal sai puhtaks, jääkreostuse likvideerimine võttis aega neli aastat. Järgmisena plaanib Keskkonnaministeerium korrastada Kiviõli kraavi 1,3-kilomeetrise ja Erra jõe 2,7-kilomeetrise lõigu, kusjuures projekteerimistööd ja vajalike kooskõlastuste hankimine juba käib.

Fenoolisoo aastal 2018 (Foto: envir)

Tehtud töödest saab ülevaate https://youtu.be/eYXpm_EH9CY

Keskkonnaministri Madis Kallase kinnitusel on Purtse projektist saadud kogemus ainulaadne. „Nii suures mahus ei ole Eestis voolavast veekogudest varem reostust eemaldatud. Tööde teostamisel tuli kasutada uusi ja nutikaid võtteid, et reostus tekkekohtadest edasi ei kanduks,” rääkis minister. „Saime siit suurepärase kogemuse, millest endal õppida ja mida jagada ka teistele riikidele, kel plaanis sarnaste projektidega alustada.”

Purtse ja Kohtla jõe reostunud pinnas, mis väljakaevamise järel viidi tahenema Püssi alajaama juurde eeltöötlusplatsile, veeti lõppkäitlemisele Viru Keemia Grupi poolkoksi prügilasse.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt