fbpx

Professor Maarja Grossberg-Kuusk: teaduses on salapära

Professor Maarja Grossberg-Kuusk näitab painduvat ja kerget monoterakiht päikesepatareid, mis on välja töötatud tehnikaülikooli laboris (Foto: Meeli Küttim)

Teaduse keskel üles kasvanud Maarja Grossberg-Kuusk (41) on pühendanud oma karjääri materjalide uurimisele. Ta juhib tehnikaülikoolis Materjali- ja keskkonnatehnoloogia instituuti, peab loenguid, juhendab teadustöid ja täidab veel mitmeid rolle, millel kokku on üks suur eesmärk – anda oma panus inimtegevuse teadmistepõhisemaks ning keskkonnasõbralikumaks muutmisesse. Sügisel esitati ta Eesti Teaduste Akadeemia akadeemikukandidaadiks* arvuti- ja tehnikateaduste valdkonnas, mis viitab sellele, et professori töid ja tegemisi on märgatud. Kirjutab Kadri Kütt.

Maarja huvi füüsika ja materjaliteaduste vastu pärineb lapsepõlvest – tema isa ja mõlemad vanaisad on olnud õppejõud ning tegelenud teadustööga. „Akadeemiline kodune õhkkond oli mulle kasvulavaks. Üks mu vanaisa töötas TTÜ-s mäekateedris põlevkivi kaevanduste temaatika alal ja teine Teaduste Akadeemia spetsiaalses konstrueerimisbüroos. Isa on mul meditsiinitehnika insener ja õpetanud päris pikalt elektroonikat ka keskkoolis.”

Keskkooliks oli Maarjal selge,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt