fbpx

Ukraina kavatseb ehitada maailma suurima droonilaevastiku

(Foto: u24.gov.ua)

Novembri alguses selgus, et Sevastopoli sadamat rünnanud mehitamata paadid olidki Ukraina arendatud ründerelvad. Tegemist on niisuguste ründerelvadega, mida saab juhtida üle satelliitside ja mis võivad ka teatud piirides ise autonoomselt töötada, valides nägemisulatuses välja kõige „rammusama“ sihtmärgi.

Tappev meredroon (Foto: UNITED24 / SWNS / Scanpix)

Ukraina relvajõud avalikustasid plaani ehitada sada sellist drooni ja alustasid annetuste kogumist. Üks droon maksab ligi 250 000 eurot ja kõik, kes annetavad selle summa või rohkemgi, saavad laevastikku omanimelise aluse.

Venelased leidsid septembris Krimmi rannikult kummalise aluse. Portaali u24.gov.ua avaldatud fotodelt selgub, et tegemist ongi Ukraina mehitamata meredrooniga. Droon on 5,5 meetrit pikk ja kaalub kuni 1000 kilo, selle tegevuskaugus on kuni 400 kilomeetrit. Samas aga on kamikaze droonina töötades ühe otsa tegevuskaugus kuni 800 kilomeetrit. Autonoomselt suudab alus liikuda kuni 60 tundi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt