fbpx

Kellele neid juhte vaja on?

Aare Uusjärv, Tele2 Eesti müügidirektor. Tal on on ligi 20 aastat kogemust müügitiimide juhtimisel telekommunikatsiooni ja kindlustuse valdkonnas.

Kõlab justkui täiesti põhjendatud küsimus, eriti arvestades, et mõnedki ettevõtted maailmas testivad, kuidas nende organisatsiooni töö toimib ilma juhtideta. Arvan, et juhte on jätkuvalt vaja nii praegu kui ka tulevikus – küll aga muutub üha enam nende roll.

Mäletan lapsepõlvest, mis jäi aega enne Eesti taasiseseisvumist, et n-ö suurepärane juht oli see, kes võimalikult kõva häälega karjus. Kõik kartsid ja tegid, mis kästi. Aga ainult siis, kui juht kohal oli, ülejäänud ajal löödi suuresti lulli ja nii mitmelgi ametikohal libistati lihtsalt õlut. Selliseid juhte meil tõesti enam vaja ei ole.

Nüüdne juht peab täitma hoopis teistsugust rolli – arendama oma inimesi. Ta peab olema nii mentor, coach, psühholoog kui ka väga hea kuulaja. Minult on korduvalt küsitud, mis on juhi kõige olulisemad isikuomadused.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt