fbpx

Päris otsuseid tee paberi ja pliiatsiga

Kõikvõimalikud digilahendused on meie töist ja eraelulist otsustamist kahtlemata lihtsamaks ja efektiivsemaks muutnud. Infot on rohkem ja mõne klikiga võib teada saada ning otsustada väga suuri asju. Kuidas on digitaalne areng aga mõjutanud meie otsuste kvaliteeti? Just seda lahatakse viimatises Harvard Business Reviews avaldatud artiklis – nimelt ilmneb uuringute põhjal, et eetiliselt kaheldavates olukordades langetatakse füüsiliste dokumentide abil või vahendusel palju pädevamaid otsuseid, kui seda tehakse digitaalsete vahendite abil. Nagu loos välja tuuakse, peavad inimesed füüsilist dokumenti või omakäeliselt kirja pandud otsust „päris asjaks“ võrreldes natuke anonüümse digikeskkonna tehtuga. Käega katsutav n-ö asi on nende isikuga rohkem füüsiliselt seotud ja seetõttu on ka emotsionaalne side nii infoallika kui ka otsusega palju suurem.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt