fbpx

Veterama 2022 galerii: maailma kõige roostesem hobi pole veetlust kaotanud

(Foto: Gerli Ramler)

Oktoobri keskel toimus Saksamaal Frankfurti lähistel Mannheimis taas aastakümnete pikkuse traditsioonina Euroopa suurim vanatehnikalaat Veterama (www.veterama.de). Kuigi koroona tõttu oli laat kaks korda ära jäänud, ei pidanud kohaletulnud kahtlema – maailma roostesem hobi ei ole oma veetlust kaotanud! 

Jawa 360 Panelka, valmimisaasta 1960, maksimaalne kiirus 120 km/h, kaal 138 kg, 4 käiku, mootorimaht 344 cm3 ja hind 4999 eurot (Foto: Gerli Ramler)

Pikad järjekorrad moodustusid juba mitu tundi enne laada avamist. Napilt paarkümmend minutit pärast väravate avamist tassiti laada-alalt välja vanu mopeede, jalgrattaid, mootoreid ja mootorrattaid. Need, kes tahtsid 260 000-ruutmeetrisel laadaplatsil pikki vahemaid veidi mugavamalt läbida, said sõita punktist A punkti B väikese rongiga, mis sarnanes Tallinnas liikuvale Vana Toomasele. Samuti sõideti kuldaväärt lettide ees edasi-tagasi nii jalg- ja tõukeratastega kui ka tsiklitega. Terve laat oli kolm päeva täis suminat-saginat ning bensiinihõngu.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt