fbpx

Martin Haug: Tallinn ei ole Ülemiste vanakese meelevallas

Opereerimisjuht Martin Haug ja Tallinna veehaarde sõlmjaam: Vaskjala reguleerimiskeskus (Foto: Ants Vill)

Tallinna veevarustust üks põuasuvi ei ohusta, pealinna veetagavara kannatab välja ka karmi põua-aasta, kinnitab Martin Haug, kes juhib meie suurima, varsti ligi poolemiljonilise linna joogiveega varustamise süsteemi. Kirjutab Ants Vill.

Kõik teavad, et Tallinn saab oma vee Ülemiste järvest. Paljud teavad ka seda, et Ülemistega on ühendatud mitu veehoidlat, neist peamised on Paunküla ja Soodla. Hoopis vähem on neid, ka inseneride seas, kel aimu, kuidas täpsemalt hiiglaslikud veehulgad, keskmiselt 68 000 m3 ööpäevas (ehk 24 820 000 m3 ehk 24 820 000 000 liitrit aastas) kokku kogutakse ning linna veevärki jõuavad. See süsteem katab 90 protsenti pealinna veevajadusest, ülejäänud 10 protsenti saab vee puurkaevudest. „Need kaks süsteemi igapäevaselt teineteisega seotud pole,“ ütleb Haug.

Tallinna Veehaarde skeem (Autor: AS Tallinna Vesi)

Karge,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt