fbpx

Arendaja ei pea enam ilmtingimata matemaatikat jagama

Joosep Põllumäe on Elisa valdkonnajuht

IT-inimeste ühendavateks omadusteks peetakse tihti armastust reaalainete vastu, võimekust iseseisvalt kõik probleemid ära lahendada ning soovi tegeleda asjade lahendamisega, mis käivad peaaegu kõigil teistel üle jõu. Ükski neist omadustest ei tee muidugi arendajatele liiga, ent programmeerijana on võimalik edukat karjääri teha ka ilma, et oled matemaatikageenius või et sul on häkkerifilmidest tuttavad supervõimed.

IT-arendus on aastatega muutunud palju kasutajasõbralikumaks, mis tähendab, et õpikõver on läinud kõvasti laugemaks. Samuti on laienenud valdkondade hulk, kus arendajad töötada saavad, nii et kuskil leidub midagi igale isiksustüübile ning erihuvile. Kui 25 aastat tagasi pidi arendaja mõtlema ühtedes ja nullides, siis nüüd võib IT-sektoris edukalt tegutseda ka inimene, kes pole tunnistusel matemaatika ees näinud kunagi kõrgemat hinnet kui kolm.

Kui mängumootoreid või tugevalt arvudel põhinevaid süsteeme loovad arendajad peavad suutma matemaatilises maailmas orienteeruda, siis näiteks veebiarendajal ei tule keeruliste valemitega igapäevaselt kokku puutuda.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt